Det är inte alla som vet vad Flash är men vi kan tala om att det är ett program som du använder dig av när du ska göra enkla arkadspel eller animerade filmer. De främsta fördelarna med Flash är att det är väldigt utbrett i datorvärlden och att det är lätt att lära sig.

Skulle det vara som så att en spelare inte har Flash finns det att laddas ner enkelt från internet. Programmet är gratis att använda och oftast behöver du bara trycka på ‘Ladda ner Flash’ så laddas programmet ner. Här nedan kan du ta del av hur man bygger ett spel i Flash.

Bygg din karaktär

Det första du behöver göra är att skaffa dig är ett webbhotell. Det finns flera att välja mellan. Välj sedan vilken genre ditt spel ska ligga inom och börja sedan ta fram din hjälte. Hur ska han/hon vara? För att hålla det så enkelt som möjligt bör du göra din hjälte symmetrisk.

Vilken miljö vill du ha? Ska din karaktär kunna röra sig fritt eller med begränsningar? Du ska även designa dina fiender. Hur ska de vara uppbyggda? Använd din fantasi för bästa resultat, då kan det inte bli fel. Med flashspel är friheterna många och du kan skapa nästan vad som helst med lätta medel.

Effekter

Vad vill du ha för effekter i ditt kommande flashspel? Vill du ha explosioner? Det passar bra om du till exempel ska göra ett actionspel. Sätt in några ljusblixtar. De kan du använda dig av om du ska visa skador eller besegrade fienden. Med dessa är det lättare att se vem som har dött.

Det finns många möjligheter att lägga in det du vill ha i ett spel men tänk på att ha en bild framför dig hur du vill att spelet ska vara innan du börjar arbeta med det. Resultatet blir alltid bättre ju mer idéer du har om din hjälte och dina fiender. Lycka till!