Att spela spel på nätet är både populärt, lättillgängligt och roligt. En typ av spel som finns att välja bland är flashspel. Dessa är gjorda i Adobe Flash och är oftast väldigt enkelt utformade i 2D. Här ligger fokus sällan på grafiken, vilket det ofta gör i andra typer av spel.

Precis som med andra spel kommer flashspel med olika teman. Det temat vi ska behandla i denna text är sport och om du fortsätter läsa kommer du få tips om olika sportrelaterade flashspel. Vad sägs om lite fotboll, hockey eller tennis? Varför inte byta ut de högupplösta 3D-spelen mot ett charmigt flashspel i 2D?

Flashspel med fotbollstema

Fotboll är en otroligt populär sport världen över, både när det gäller fysiskt utförande och spelande via olika enheter. Därmed är det inte någon överraskning att det finns ett flertal flashspel med just detta tema. Vill du följa ett specifikt lag, lägga frisparkar eller kanske öva på cykelsparkar? Allt detta finns representerat bland spelen.

I FC Barcelona: Ultimate Rush får vi följa storspelarna från det populära fotbollslaget utanför planen. Här springer de längst de spanska gatorna för att samla ihop pengar. Football Headz Cup är ett annat spel där du representerar en fotbollsspelare från valfritt lag. Turneringen spelas endast mot en motståndare och det gäller att göra flest mål.

Flashspel med hockey- och tennistema

En annan sport som är populär när det kommer till sportrelaterade flashspel är ishockey. Som exempel kan nämnas Puppet Hockey där du framför fyllda åskådarläktare ska göra mål på din motståndare. Välj bland flera stornationer i hockeyvärlden och gör ditt bästa samtidigt som peppande musik leder dig på rätt spår.

Vill du slå några bollar över nät passar ett tennisspel perfekt, varför inte Flash Tennis? I detta spel syns två spelare, varav den ena styrs av dig, som båda vill vinna turneringen. Sett uppifrån har du bra koll på spelplanen och kan serva, slänga dig och slå bollen på fördelaktiga sätt för att säkra vinst.